Yönetim Kurulu

 
1947 yılında Kayseri’de doğan Tuncay Özilhan, Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdikten sonra ABD’de Long Island Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapmıştır. 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş yaşamı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü, Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ile devam etmiştir. 2007 yılı Mayıs ayında devraldığı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Özilhan, 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevini, Şubat 2017 tarihine kadar sürdürmüştür. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan aynı zamanda Anadolu Vakfı ve Anadolu Grubu şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanı’dır. 2001-2003 yılları arasında TÜSİAD Başkanlığı görevini yürüten Özilhan halen; TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği ile Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı, Estonya Fahri Konsolosluğu ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir. Özilhan, Japon hükümetince takdim edilen en önemli nişanlardan olan, “The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star (Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı)” ve Estonya Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı nişanlarına sahiptir.

Kamilhan Süleyman Yazıcı, ABD Emory Üniversitesi’nden işletme lisans diplomasına ve Rusya AIBEC’den (American Institute of Business and Economics) MBA diplomasına sahiptir, Harvard Business School'da GMP programını tamamlamıştır. Kariyerine 2000 yılında Anadolu Grubu Mali İşler bölümünde başlayan Yazıcı, 2003-2005 yılları arasında Anadolu Efes Rusya Pazarlama departmanında görev almış, 2005’te ise Yeni Ürün Geliştirme Müdürü olarak atanmıştır. 2006-2008 yılları arasında Lojistik Sistem Müdürü olarak Rusya’da görevine devam eden Yazıcı, 2008 yılında Tedarik Zinciri Direktörü, 2010 yılında Geliştirme Direktörü olarak atanmıştır. 2011-2014 yılları arasında Anadolu Efes Moldova Genel Müdürü olarak görev yapan Yazıcı, 2014 yılında başladığı Anadolu Efes Pazar Geliştirme Direktörü görevini Nisan 2017’ye kadar sürdürmüş, halen Anadolu Grubu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Ocak 2019 tarihi itibarıyla AB InBev Avrupa Bölgesi Başkanı olarak atanan ve AB InBev’in Avrupa pazarlarında yürüttüğü operasyonlardan tüm yönleriyle sorumlu olan Sn. Warner, AB InBev’deki kariyerine Temmuz 2009’da NewYork’ta Budweiser Global Başkan Yardımcısı olarak başlamıştır. Sn. Warner, daha sonra bu görevine ek olarak Pazarlama Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenmiştir. Aynı zamanda Corona Global Başkan Yardımcılığı ve Renovasyon&Inovasyon Global Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur. 2015 ve 2018 yılları arasında Kuzey Avrupa İş Birimi Başkanı olarak görev yapmıştır.

Türk iş dünyasının köklü kurumlarından olan Anadolu Grubu’nda Enerji Grubu Koordinatörlüğü görevini yürüten Tuğban İzzet Aksoy, Avusturya Lisesi’ndeki eğitiminin ardından ABD’de Oglethorpe Üniversitesi İşletme ve Uluslararası Finans Bölümü’nden mezun olmuştur. Profesyonel iş hayatına 1996 yılında Anadolu Endüstri Holding A.Ş. Mali İşler Başkanlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak başlayan Aksoy, Aralık 1998’de Alternatifbank Hazine Departmanı’nda Kıdemli Broker olarak görev almıştır. 5 yıllık görevinin ardından Haziran 2003’te Anadolu Endüstri Holding A.Ş.’nin Hazine ve Risk Yönetimi Departmanı’nda Kurumsal Finansman ve Risk Yönetimi Müdürlüğü görevini üstlenen Aksoy, Nisan 2008’de İş Geliştirme Başkanlığı’nda Koordinatör Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2009 yılından bu yana Anadolu Grubu Enerji Sektörü Koordinatörlüğü görevini üstlenmektedir. Alanında profesyonel eğitim ve seminerlere katılan Aksoy aynı zamanda, TÜSİAD, TOBB ve DEİK’in enerji gruplarında üye olarak yer almaktadır. 2016 yılından bu yana Gürcistan Fahri Konsolosu olarak görev yapmaktadır

1946 yılında doğan Metin Ecevit, 1967 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1976 yılında Syracuse Üniversitesi’nden ekonomi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. 1967-1980 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı ve Gelirler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1980’den itibaren çalışmakta olduğu Anadolu Grubu’nun otomotiv şirketlerinde Genel Müdür, Murahhas Aza ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almıştır. 2006 yılında Otomotiv Grubu Başkanı iken Grubun yaş yönetmeliği gereği emekli olmuştur. 1992-2004 yılları arasında İthal Otomobilleri Türkiye Mümessilleri Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Halen AG Anadolu Grubu Holding A.Ş. başta olmak üzere Anadolu Grubu şirketlerinin birçoğunda Yönetim Kurulu Üyesi ve Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışmanlık A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

1946 yılında doğan Dr. Cem Kozlu, orta ve lise öğrenimini Robert Kolej’de tamamladıktan sonra Denison Üniversitesi’nden lisans, Stanford Üniversitesi’nden MBA, Boğaziçi Üniversitesi’nden doktora derecelerini almıştır. 1978-1981 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası Pazarlama ve İhracat İdaresi dersleri veren Dr. Kozlu, 1985 yılında da Denison Üniversitesi İktisat Bölümü’nde misafir Profesör olarak görev yapmıştır. Çeşitli ulusal ve uluslararası şirketlerde yönetici olarak çalışan Dr. Kozlu, 1988-1991 yılları arasında Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, 1990’da ise Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanı olarak görev almıştır. 1991-1995 döneminde Milletvekili olarak, 1997-2003 yılları arasında da THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak kamu hizmetini sürdürmüştür. Dr. Kozlu, 1996 yılından bu yana The Coca-Cola Company’de farklı görevlerde bulunmuştur. Sırasıyla Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri İcra Direktörlüğü, Viyana merkezli Orta Avrupa, Avrasya ve Orta Doğu Grubu Başkanlığı yapan Dr. Kozlu, Nisan 2006’da emekli olmuştur. Dr. Kozlu Global İlişkiler Forumu’nun Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Ayrıca İstanbul merkezli Coca- Cola Satış ve Dağıtım A.Ş., AG Anadolu Grubu Holding A.Ş., Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışmanlık A.Ş., Pegasus Hava Yolları ve DO & CO Aktiengesellschaft (Viyana) yönetim kurullarının da üyesi olan Kozlu, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Danışma Kurulu Üyesi ve Anadolu-Johns Hopkins Sağlık Merkezi ve İstanbul Modern Sanatlar Vakfı’nda da Mütevelli Heyeti Üyesi’dir.

1946 yılında doğan Ahmet Boyacıoğlu, lisans diplomasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden almıştır. Boyacıoğlu, Efes İçecek Grubu’ndaki kariyerine 1973 yılında başlamıştır. 1973- 2005 yılları arasında Bursa Bölge Satış Müdürü, Ege Biracılık ve Malt San. A.Ş. Satış Müdürü, Güney Biracılık ve Malt San. A.Ş. Genel Müdürü, Ege Biracılık ve Malt San. A.Ş. Genel Müdürü, Doğu Avrupa Başkanı, Yurt Dışı Bira Operasyonları Başkanı ve Strateji ve İş Geliştirme Başkanı olarak görev yapmıştır. 2005 yılı Mayıs ayında Efes Bira Grubu Başkanlığı’na atanan Boyacıoğlu, 1 Şubat 2007 itibarıyla emekli olmuştur. Kendisi halen Anadolu Grubu şirketlerinin bir kısmında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

1964 İstanbul doğumlu olan Uğur Bayar, New York Eyalet Üniversitesi Matematik ve İstatistik Bölümü’nden Bachelor of Science derecesiyle mezun olmuştur. Bayar, kariyerine 1987 yılında Citibank Türkiye’de başlamış ve 1992’de kamu görevine geçene kadar bankanın hazine bölümünde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bayar, 1992‐1997 yılları arasında T.C. Başbakanlık Kamu Ortaklığı İdaresi Başkan Yardımcılığı, 1997‐2002 yılları arasında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yapmıştır. Bu görevleri esnasında; Erdemir Yönetim Kurulu Başkanlığı, Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyeliği, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Uğur Bayar, 2004 yılında katıldığı Credit Suisse’de 2017 yılına kadar Türkiye CEO’luğu ve Yatırım Bankacılığı Bölümü Başkanlığını yürütmüştür. Bayar, aynı zamanda; WWF Türkiye (World Wildlife Foundation), Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı, AG Anadolu Grubu Holding Yönetim Kurulu üyesi, Tekfen Teknoloji Yatırım ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve San Diego merkezli SAMUMED Bioteknoloji Şirketi’nin Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Prof. Dr. Barış Tan Koç Üniversitesi İşletme ve Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Üretim sistemlerinin tasarımı ve kontrolü, tedarik zinciri yönetimi, analitik modelleme ve iş modeli inovasyonu konularında birçok yayının ve iki derleme kitabın yazarı olan Barış Tan’ın aldığı ödüller arasında Türkiye Bilimler Akademisi Seçkin Genç Araştırmacı Ödülü, TÜBİTAK ve NATO Araştırma Bursları, Rockefeller Vakfı Bellagio Merkezi konuk araştırmacı programı ve en iyi makale ödülleri vardır. Boğaziçi Üniversitesi’nden Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans, University of Florida’dan Endüstri ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans, Üretim Sistemleri konusunda lisansüstü ve Yöneylem Araştırması konusunda doktora derecelerini alan Barış Tan 1994 yılında katıldığı Koç Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Direktörü olarak görev yapmıştır. Prof. Tan Harvard University Division of Engineering and Applied Sciences , MIT Operations Research Center, MIT Laboratory for Manufacturing and Productivity, Cambridge Judge Business School ve University College London School of Management’da misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Barış Tan EM Lyon ve Nottingham Business School Uluslararası Danışma Kurulu üyesi, ISM University of Management and Economics senatosunun başkanı ve European Foundation for Management Development (EFMD) EQUIS Awarding Body üyesidir. Prof. Tan EFMD, CEMS Global Alliance in Management Education, Kalite Derneği ve Yöneylem Araştırması Derneği yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nden 1976 yılında mezun olduktan sonra öğrenimine Stockholm Üniversitesi’nde Graduate Diploma ve daha sonra da Montreal Concordia Üniversitesi’nde işletme alanında Yüksek Lisans Diploması (MBA) alarak devam etmiştir. Bankacılık hayatına Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda başlayan Acuner, daha sonra Kanada’da Bank of Montreal’de ve bunu takiben Royal Bank of Canada’da değişik ülkelerde görev yaptıktan sonra 1996 yılından beri European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)’de çeşitli görevleri icra etmektedir. 2009 yılında EBRD’nin Türkiye’ye açılımında kilit rol oynayan Acuner, 2013 yılına kadar EBRD’nin Türkiye’den sorumlu Direktor Vekili olarak İstanbul’da görev almış ve 2013 yılından itibaren EBRD’nin Ukrayna’dan sorumlu Direktörü olarak Kiev’de görev yapmaktadır. Acuner EBRD’ nin birçok özsermaye yatırımında bankanın temsilcisi olarak yönetim kurulu üyeliği görevlerini de icra etmiştir. Londra’daki iş hayatı boyunca uzun yıllar Birleşik Krallık Türk Bankacılar Birliği (TBA) başkanlığını yürüten Acuner, İstanbul’daki görevinde ise EBRD’nin ülkemizdeki büyümesine önder olmuştur. Acuner Ukrayna’da ülkenin ekonomik değişiminin önde gelen destekleyicisi ve iş ve finans dünyasının liderleri arasında yer almaktadır. Ukrayna Business Ombudsman Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı, kamu şirketlerine yönetim kurulu üyesi ve CEO atamalarından sorumlu Nomination Commitee Başkanı ve American Chamber of Commerce Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevleri yerine getirdiği birçok sorumlulukların arasında bulunmaktadır.

1954 yılında doğan İzzet Karaca, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1977 yılında mezun olmuştur. Çalışma hayatına 1977 yılında Koç Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde başlayan Karaca, 1985 yılına kadar Endüstri Mühendisliği ve Bilgi Teknolojileri Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 1985-1988 yılları arasında Ford Otosan’da Sistem ve Organizasyon Direktörü olarak görev yapan Karaca, 1988 yılından itibaren Unilever’de Almanya, Türkiye ve Baltık ülkelerinde olmak üzere İç Denetim Grup Müdürlüğü, Lojistik Müdürlüğü, Ticari Direktörlük, Genel Müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Karaca ayrıca, 2011-2013 yılları arasında Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanlığı görevini de yürütmüştür. Karaca, Unilever Türkiye ve Unilever Kuzey Afrika, Orta Doğu, Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya bölgesi İcra Kurulu Başkanlığı görevleri ile Unilever CEO Forumu üyeliğini yürüttükten sonra 31 Aralık 2013 tarihinde emekliye ayrılmıştır. 2015 yılında “Yeni CEO... Sensin” adlı ilk kitabını yayımlamıştır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde işletme üzerine lisans eğitimini tamamlayan R. Engin Akçakoca, kariyerine 1974’te bankacılık sektöründe başladı. 1986-91 yılları arasında Koç- Amerikan Bankası Genel Müdür Yardımcılığı, 1991-2000 yılları arasında ise Koçbank A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Akçakoca, 2001’de Bakanlar Kurulu kararıyla geniş bir bankacılık sektörü yeniden yapılandırma programından sorumlu olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı’na getirildi. Akçakoca 2004 yılından beri danışmanlık yapmaktadır..

Strateji, iş mükemmelliği, kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik konularında birçok Türk ve yabancı şirkete yönetim danışmanlığı hizmetleri veren Dr. Yılmaz Argüden, kurucusu olduğu ARGE Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Rothschild yatırım bankasının Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra kariyeri boyunca çeşitli ülkelerde 50’yi aşkın şirketin Yönetim Kurulları’nda görev almıştır. Çalışma yaşamına Koç Holding Ar-Ge Merkezi’nde başlamış olan Dr. Argüden daha sonra The RAND Corporation’da Stratejik Analizler Uzmanı olarak, Kısım Amiri görevini üstlendiği Dünya Bankası Krediler Bölümü’nde ise 20 ülkeyle çalışmıştır. 1988 yılında hükümetin daveti üzerine Türkiye’ye dönen Dr. Argüden, 1990 yılına dek Özelleştirme Programı’nın sorumluluğunu yürütmüştür. Dr. Argüden, 1991’de, ekonomi konusunda Başbakan Başdanışmanı olarak görev yapmıştır. Deneyimlerini Boğaziçi ve Koç Üniversiteleri ile Harp Akademileri’nde strateji dersi vererek, kitapları ve köşe yazılarıyla paylaşan Dr. Argüden, IFC Küresel Yönetişim Forumu Yüksek Danışma Kurulu Üyeliği ve OECD Özel Sektör Danışma Kurulu’nun (BIAC) Yönetişim Komitesi Başkan Yardımcılığı gibi uluslararası görevler üstlenmiştir. Kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi’nin kuruluşuna öncülük yapmıştır. Ulusal Ağlar Dünya Başkanı seçilerek UN Global Compact Yönetim Kurulu’nda görev almıştır. KalDer, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Özel Sektör Gönüllüler Derneği, BÜMED, TESEV, Türk-Amerikan ve Türk-Kanada İş Konseyleri gibi birçok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve/veya liderliğini üstlenmiştir. Stratejik Liderlik, Üstün Vatandaşlık, Seçkin Kariyer gibi birçok ödül sahibi olan Dr. Argüden, yaşam kalitesini yükseltme çalışmaları nedeniyle Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Geleceğin 100 Global Lideri” arasına seçilmiştir.